Af van de schermverslaving

Een leven met digitale en sociale media is voor veel gebruikers grenzeloos. Van de media zelf hoef je geen steun te verwachten, maar drie onlangs verschenen boeken bieden worstelende jongeren en ouderen hulp.

„Britse volwassenen spenderen tot wel 51 procent van hun leven achter het scherm.” „Amerikaanse volwassenen brengen gemiddeld 3 uur en 43 minuten per dag door op hun mobiele apparaten.” „Nederlandse jongeren kijken op een doordeweekse dag 6 tot 7 uur op een scherm.”

Veel consumenten rollen swipend en scrollend het leven door, onverzadigbaar gemaakt door algoritmen en psychologische trucs die hen bijna obsessief van de ene digitale activiteit naar de andere lokken. Tegen die zuigkracht is niemand bestand. Maar wie na een leven lang swipen met zijn laatste krachten door zijn tijdlijn veegt, zal teleurgesteld moeten concluderen dat het einde van de feed nog lang niet in zicht is.

Lees verder op rd.nl