Naaktfoto’s als bron van geweld: Lotte overleed

Een doorgestuurde blootfoto blijkt aanleiding voor de ruzie, die de 14-jarige Lotte het leven kostte. (Foto: Familie Lotte)

Het delen van naaktfoto’s leidt in de praktijk nog al eens tot situaties van chantage en langdurig leed. Voor Lotte liep het echter nog erger af.

‘Een veertienjarig meisje uit Almelo dat begin januari in een sloot in haar woonplaats gevonden werd, is vermoedelijk om het leven gekomen na een ruzie over een naaktfoto. Dat schrijft RTV Oost.’ Yona investeert in voorlichting en vorming ten aanzien van online gedrag. Wil je bewust gedrag aanmoedigen? Plan Yona-toerusting op school! Vorige week waren we te gast bij een VO-school. Wat raakte? Dat jongeren zoveel (h)erkennen en bereid zijn om de spiegel te kijken. Samen gezond online, daar gaan we samen voor.