JBGG voert actie met oog op gameverslaving

“Mam, breng je het eten even boven, want ik heb het heel druk. Morgen drie toetsen en verder veel huiswerk!” Moeder brengt de warme maaltijd boven. Jacob kijkt geconcentreerd naar het scherm. Links en rechts liggen lege chipszakken. Ribbel Paprika is duidelijk zijn favoriet. Vanaf 15 uur is hij al non-stop bezig. Hij kijkt niet op of om als moeder het bord neerzet.

Zo gaat het heel vaak: vanaf thuiskomst tot ongeveer half 12 ’s avonds is Jacob online met veel online-vrienden. Jacob is 14 jaar, doet vwo en is lid van de Gereformeerde Gemeente. Via Discord zijn ze in gesprek, werkend aan een nieuw level. Ze helpen elkaar. Hun taalgebruik is niet grof, maar wel doorspekt met game-termen en humor.

Verder lezen? Check hier het JBGG-magazine ‘Zorg voor morgen’, met enkele boeiende artikelen over gameverslaving.