Gewoon bloot? Wietske Kruyswijk reageert

beeld RD

„Een programma waarin een groep kinderen onder leiding van presentator Edson da Graça vijf gewone mensen het hemd van het lijf vraagt. Letterlijk! Want de gasten zijn poedelnaakt.”

Met deze wervende tekst zette NTR het kinderprogramma ”Gewoon. Bloot” online. Gericht op kinderen van 9-12 jaar. Er volgde een storm van protest. Niet alleen uit christelijke hoek.

Als enige Tweede Kamerlid nam Kees van der Staaij een petitie met 100.000 ondertekenaars in ontvangst, gericht tegen het programma Gewoon. Bloot. Initiatiefnemer Daniël van Deutekom legde voor NOS uit wat hem drijft: „Wij geloven dat het niet hoort om naakte lichamen van vreemde volwassen mensen rond kinderen te normaliseren. Wij volwassenen kunnen misschien wel het onderscheid maken tussen naaktheid en seksualiteit, kinderen kunnen dat veel minder.”

Mariska Dijkstra spreekt met Wietske Kruyswijk. Reeds jarenlang geeft zij vanuit haar onderneming ”Weerbaar in Seksualiteit” voorlichting op christelijke en reformatorische scholen. Zij is de drijvende kracht achter de methode ”Be Loved”. Als moeder van een aantal kinderen heeft zij echter ook zelf te maken met seksuele opvoeding. Wat vindt zij van ”Gewoon. Bloot”?