Coronacrisis stimuleert gamen: Animal crossing populair

Google hielp gamers in de afgelopen weken een handje door gedurende de Coronacrisis twee maanden gratis toegang te geven tot Game streamingservice Stadia. Dat meldde Reuters enkele weken geleden. De periode van zelfisolatie blijkt een aanjager te zijn voor gamers om nog langer achter de schermen door te brengen. In maart groeide het gebruik van shootergames met zo’n 40%.

De Nintendo-game ‘Animal Crossing: New Horizons’ is erg populair op dit moment. Thijs (27) is helemaal weg van het spel. Hij vertelt aan Editie NL: “Op een vrije dag speel ik soms wel 10 uur. Wat me het meeste aanspreekt, is dat het zichzelf afspeelt in dezelfde tijd als waarin we nu leven. Als het nu 13.00 uur is, is het in het spel ook 13.00 uur. Ook heb je dezelfde evenementen in het spel als in het normale leven.”