Kinderen worden opgelicht via Instagram en Snapchat

Bij Opgelicht?! komen verhalen binnen van ouders met enorme telefoonrekeningen. De oorzaak: één van de kinderen dacht onschuldig wat geld te verdienen door een paar telefoontjes te plegen. Jongeren worden via social media zoals Snapchat en Instagram benaderd door een anoniem en vreemd account met de vraag of ze snel en makkelijk geld willen verdienen. Goed verdienen, toch?

Jan is één van de ouders die opeens met een gigantische telefoonrekening werd geconfronteerd. Zijn dochter Samantha kreeg van het account fastmoney2k19 de vraag of zij snel geld wilde verdienen. Het enige dat ze hoefde te doen was een aantal keer naar een bepaald 0900-nummer te bellen. Via dit telefoonnummer zou zij dan bepaalde codes te horen krijgen, en die codes moest zij weer doorgeven aan een ander 06-nummer.

Samantha ging op het aanbod in en belde een aantal keer naar dit nummer. Na een half uur bellen zou ze op 86% zitten van het aantal keer dat ze moet bellen, en zodra Samantha de 100% heeft aangetikt, was het klaar. Ze is zich op dat moment echter niet bewust van het feit dat ze een telefoonrekening van ruim € 700 bij elkaar heeft gebeld