Digitaal minimalisme enige Bijbelse optie

In de afgelopen weken werd in het RD aandacht besteed aan een stille revolutie in de refokring: het massaal kijken van films en series, door jong en oud. Ongetwijfeld droegen de artikelen bij aan bewustwording en bezinning. Maar leiden ze tot bekering?

De aanpak was vertrouwd, om niet te zeggen geijkt. Een onrustbarende trend in refoland wordt gesignaleerd. Onderzoeksgegevens bevestigen de trend. Er vinden groepsinterviews plaats met ‘gewone’ refo’s die hun mening geven. De meningen lopen uiteen. De een ziet het zus, de ander zo. Vervolgens een gesprek met enkele predikanten. Mannen die weten waar ze het over hebben. Er klinken bezorgde geluiden en gefundeerde bezwaren, maar uiteraard niet zonder nuances. Want: „de botte bijl hanteren werkt niet. Het gaat om bewustwording. Lees het volledige artikel via de knop.