Papieren envelop van Google helpt bij afkicken van telefoon

Toch wel bijzonder dat zelfs een bedrijf als Google de noodzaak herkent van een bewust en verantwoord mediagebruik! Google heeft de app Envelope uitgebracht voor Pixel 3A-telefoons. Wanneer gebruikers hun toestel in een bijhorend envelopje stoppen, kunnen ze er alleen nog maar mee bellen.

De app werkt vooralsnog alleen met de Pixel 3A. Google biedt een pdf-bestand aan om uit te printen. Daarop staan lijnen en afmetingen van de envelop, die gebruikers kunnen uitprinten en vouwen. Op die manier past het papier precies om de telefoon.

Envelope is onderdeel van Googles Digital Wellbeing-initiatief. Hierbij geeft het bedrijf apps uit die ervoor moeten zorgen dat de telefoon minder gebruikt wordt. Met Envelope zijn alleen nog maar beltoetsen te zien, om het toestel zo als simpele telefoon te kunnen gebruiken. Andere apps, zoals Facebook en WhatsApp, zijn dan niet meer bereikbaar.

Naast de envelop bracht Google nog twee nieuwe apps binnen het initiatief uit. Met Activity Bubbles verschijnt er een bubbel op het thuisscherm als je de telefoon ontgrendelt. Elke keer dat je dat doet, komt er een bubbel bij. Op die manier wijst de app je erop dat je de telefoon mogelijk te vaak gebruikt. Met Screen Stopwatch laat de telefoon met grote cijfers op de achtergrond zien hoeveel tijd je die dag al aan je telefoon hebt besteed.

De apps zijn gratis te downloaden in de Play Store.