TikTok, nuttig of onnuttig?

Populaire app TikTok is snoepwinkel voor oudere mannen met verkeerde bedoelingen..

Hulporganisaties Helpwanted.nl en Watch Nederland zijn bezorgd over het toenemend aantal meldingen van seksueel ongewenst gedrag op TikTok. De social media app, waarmee je korte muziekvideo’s kunt maken en delen, wordt in Nederland door zo’n één miljoen mensen gebruikt en is vooral populair onder kinderen en tieners.

“Nu de app steeds groter wordt, krijgen we tientallen meldingen per dag”, zegt voorlichtingscoördinator Nikki Janssen van Helpwanted.nl.
Nadat Musical.ly eind 2017 door het Chinese bedrijf ByteDance werd overgenomen, ging de app verder onder de naam TikTok. In de app zijn video’s van maximaal een minuut te bekijken. Gebruikers kunnen eindeloos door een lijst met filmpjes van anderen scrollen. Veelal worden playbackfilmpjes geüpload en maken gebruikers geestig bedoelde video’s. Maar de afgelopen weken duikt TikTok regelmatig negatief op in het nieuws. Er is bezorgdheid over het privacybeleid van de app, en daar komt bij dat het om een Chinese fabrikant gaat.

Staat u als ouders deze app toe of blokkeert u deze app via Schermtijd of Familylink, zie mogelijkheden via de volgende link